Un portal creat pentru un bun parteneriat in turism

In jos

Un portal creat pentru un bun parteneriat in turism

Mesaj  Popescu Ionel la data de Vin Sept 05, 2008 2:40 pm

Turism-transport.ro - un portal creat pentru un bun parteneriat in turism

Site-ul turism-transport.ro a fost creat de catre initiatorii sai pentru a va informa despre lipsa de educatie a unor " turisti" care considera ca pot sa-si bata joc de oamenii care muncesc in domeniul turismului.
Este cunoscuta expresia " clientul nostru - stapanul nostru " .
Pornind de la acest concept care sta la baza relatiei dintre prestatorul de servicii turistice si cetateanul care vrea sa-si petreaca timpul liber intr-un alt loc decat propriul sau domiciliu, exista " turisti " care considera ca au dreptul sa se poarte ca niste stapani peste semenii lor care se straduiesc sa le ofere cazare, masa, transport in cle mai bune conditii posibile.
Sunt " turisti " care pentru bani putini (in cele mai multe cazuri) cred ca pot sa distruga acele unitati de cazare in care isi petrec una sau mai multe zile de concediu. Nu au nici cel mai mic respect fata de munca unor oameni care au construit hotelul, vila, pensiunea sau cabana in care ei au cerut sa se cazeze. Uita ca dupa ei trebuie sa se mai odihneasca si altcineva in camera pe care ei o devasteaza. Nu se gandesc ca la ora 12 a doua zi ei pleaca si in urma lor asteapta - poate dupa un drum lung parcurs - alti oameni sa stea acolo unde ei au ales sa petreaca un sejur civilizat.
Ar fi tare bine sa vada turistii cum sunt predate camerele de catre cei cazati inaintea lor, pentru ca ar stii sa respecte acele persoane care se ingrijesc de curatenia unitatilor de cazare si poate ar avea un comportament omenesc in timpul sejurului.
Ar fi bine sa se gandeasca turistii ca acele unitati in care ei locuiesc temporar sunt locuintele lor, sunt proprietatea lor si astfel ar avea un comportament decent pe timpul cazarii.
Ar fi bine ca inainte ca aburii alcoolului sa le tulbure mintea sa se gandeasca si la ceilalti turisti care sigur nu sunt obligati sa le suporte comportamentele animalice.
Asa cum nici lor nu le place sa fie jigniti, nici personalului angajat in unitatea de cazare sau in restaurant sau conducatorilor auto nu le place sa fie injurati sau bruscati.
In cele mai multe cazuri persoanele care-si desfasoara activitatea in domeniul turismului si al transportului sunt adevarati profesionisti, sunt oameni care si-au sacrificat viata pentru a fi in folosul semenilor sai.
Ar fi bine ca inainte de a arunca vorbe grele oamenilor care ne fac curate camerele in care suntem cazati sau ne pregatesc si ne servesc mancarea sau ne transporta la o anumita destinatie sa ne gandim ca si ei au un sistem nervos care trebuie sa faca fata multor mizerii produse de indivizi cu chip de om.
Nu cred ca un om care lucreaza in turism poate fi indiferent la comportamentele anormale a unor " turisti " care cred ca in vacanta se pot purta precum animalele pe care poate si ei le cresc in propria lor ograda.
Turismul este o activitate care presupune un comportament care necesita putina educatie si din partea beneficiarilor serviciilor turistice si de aceea noi am creat acest site : sa informam consumatorii acestor servicii despre obligatiile pe care si ei le au.
Vom prezenta aspecte de conduita inumana a unor indivizi (fara sa le facem publica identitatea) pentru ca sa se stie ca si clientii au o parte de vina pentru unele deficiente intalnite in turism.

Popescu Ionel

Mesaje : 6
Data de înscriere : 05/09/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum