Autocare - microbuze - avion - companii de transport

In jos

Autocare - microbuze - avion - companii de transport

Mesaj  Popescu Ionel la data de Vin Sept 05, 2008 2:46 pm

In scopul protectiei pasagerilor si al cresterii calitatii serviciilor turistice si de transport, autocarele utilizate pentru transporturi turistice in trafic intern si international, precum si pentru transporturi publice de persoane in trafic international, se clasifica pe stele sau categorii, in functie de caracteristicile tehnice, de siguranta si de confort.

Transporturile turistice in trafic intern si international, precum si transporturile publice de persoane in trafic international se executa numai cu autocare clasificate.

Clasificarea autocarelor se face de catre Regia Autonoma "Registrul Auto Roman", care elibereaza un certificat de clasificare.
Insemnele privind clasificarea autocarelor se expun la loc vizibil, in exteriorul acestora.

Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
a) efectuarea de transporturi turistice in trafic intern si international sau de transporturi publice de persoane in trafic international cu autocare neclasificate sau cu certificat de clasificare expirat;
b) nesolicitarea reclasificarii autocarului in situatii prevazute de legislatie;
c) neexpunerea insemnelor;
d) inscrierea unor informatii false privind numarul de stele sau categoria de clasificare in materialele de promovare si de reclama ori in insemnele expuse pe autocare.

Contraventiile se constata si amenzile se aplica de catre organele imputernicite ale Ministerului Transporturilor si, respectiv, ale Ministerului Turismului pentru autocarele care executa transporturi turistice

Nerespectarea criteriilor de clasificare stabilite prin norme legale conduce la declasificarea sau retragerea certificatului de clasificare, pentru autocarele respective, de catre Regia Autonoma "Registrul Auto Roman", in baza constatarii facute de catre organele imputernicite ale Ministerului Transporturilor sau, dupa caz, ale Ministerului Turismului.

Clasificarile obtinute potrivit sistemului de clasificare internationala a autocarelor de turism, adoptata de Uniunea Internationala de Transporturi Rutiere (I.R.U.), sunt valabile si pe teritoriul Romaniei

Popescu Ionel

Mesaje : 6
Data de înscriere : 05/09/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum