Tipuri de turisti - vizitatori interni si internationali

In jos

Tipuri de turisti - vizitatori interni si internationali

Mesaj  Popescu Ionel la data de Vin Sept 05, 2008 2:47 pm

Vizitatorii pot fi clasificati astfel:

a) vizitatori internationali:
- turisti
- excursionisti (vizitatori de o zi)

b) vizitatori interni:
- turisti
- excursionisti (vizitatori de o zi)

Termenul vizitator international desemneaza orice persoana care se deplaseaza într-o tara, alta decât aceea în care ea îsi are rezidenta obisnuita, pentru o perioada mai mica de 12 luni si al carei motiv principal al vizitei este altul decât acela de a exercita o activitate remunerata în tara vizitata.

Vizitatorii internationali includ:

- Turistii care reprezinta vizitatorii care petrec cel putin o noapte într-o structura turistica de gazduire colectiva sau privata în tara vizitata;
- Excursionistii (vizitatorii de o zi) reprezinta vizitatorii care nu petrec nici o noapte într-o structura turistica de gazduire colectiva sau privata în tara vizitata.

Termenul vizitator intern desemneaza orice persoana care se deplaseaza, pentru o perioada mai mica de 12 luni, într-un loc situat în tara sa de resedinta, dar altul decât acela care corespunde mediului obisnuit al sau si al carei motiv principal al vizitei este altul decât acela de a exercita o activitate remunerata în locul vizitat.

Prin vizitator intern de o zi (excursionist intern) se intelege un vizitator intern care nu petrece nici o noapte într-o structura turistica colectiva sau privata, în locul vizitat.

O persoana este rezidenta într-o tara, daca:
a) persoana a locuit în tara respectiva cea mai mare parte a anului scurs (12 luni), sau
b) persoana a locuit în acea tara o perioada de timp mai mica de 12 luni, dar are intentia sa se reîntoarca în cele 12 luni care urmeaza pentru a trai acolo.

Popescu Ionel

Mesaje : 6
Data de înscriere : 05/09/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum